Vapaudenkatu 48-50 B LH 2 40100 Jyväskylä
0400 681 455 | info@jsaoy.com
Rakenteilla

Kiinteistö Oy Jyväskylän Kilpisenpuisto

Kilpisenkatu 8 , 40100 Jyväskylä

Valmistusvuosi: -

Historian havinaa urbaanissa sykkeessä

Valtiontalossa historian havina ja ydinkeskustan urbaani syke kohtaavat toisensa sulassa sovussa. Valtiontalo on sijaintina erinomainen yritykselle, joka haluaa asettua kulttuurihistoriallisesti arvokkaaseen kiinteistöön – tulemalla samalla osaksi Jyväskylän ydinkeskustan eloista sykettä. Naapurista löytyvät kirkkopuisto ja Jyväskylän näyttävä kävelykatu kivijalkamyymälöineen sekä kahviloineen. Matkakeskuksen läheinen sijainti ja paikallisbussien terminaali Vapaudenkadulla takaavat hyvät kulkuyhteydet luoksesi. Uusi parkkihalli puolestaan varmistaa sujuvan pysäköinnin sekä sinulle että asiakkaillesi.

Tule osaksi Valtiontalon historiaa, nykyisyyttä ja menestyvää tulevaisuutta!

 

Ruokala ja juhlasali odottavat yrittäjää

Juhlasali ja ruokala tullaan kunnostamaan näyttävään alkuperäiseen tilaansa. Toisen kerroksen juhlasaliin ja ruokalaan vievät Kilpisenkadulta paraatiportaat, jotka tulevat olemaan vaikuttava näky kaupunkikuvassa.

 

Valtiontalossa näkyy Alvar Aalto

Suojeluskunnan tilojen lisäksi talossa oli paljon muita tiloja, katutasossa elokuvateatteri Kino ja kauppahalli, toisessa kerroksessa Säästöpankki sekä ravintola ja juhlasali. Suojeluskunnan toimintoja palvelivat yläkerroksen voimistelusali, sauna ja ampumarata sekä majoitushuoneet. Lisäksi talossa oli asuntoja.

Rakennuksen nimeksi tuli Valtiontalo, kun se siirtyi valtion omistukseen 1934 postitoimitaloksi. Pitkään Valtiontalossa toimi ravintola ja tanssisali, jossa esiintyi aikoinaan monia kuuluisuuksia. Vuosina 1966 ja -67 muutostöissä kauppahallin, keittiön ja elokuvateatterin kokonaisuudesta tehtiin postitoimisto, ravintolasalista toimistotiloja ja juhlasalista postinkantajien työtila. Sittemmin siinä oli toimistotiloja ja useita vuosia myös kaupungin Taidemuseo.

Rakennus siirtyi 1995 valtiolta Jyväskylän kaupungin omistukseen ja Järvi-Suomen Asunnot Oy ja Royal House Oy ostivat Valtiontalon Jyväskylän Kaupungilta 2016.

Valtiontalo sopii erityisesti sellaiselle yritykselle tai organisaatiolle, jolle talon arvokas kulttuurihistoria on kunnia-asia.

 

Lue lisää Valtiontalon historiasta:

Rakennusperintökohteen selvitys (Alvar Aalto säätiö: Heikkonen, Riksman ja Lindh, 2015).

http://www.jkl.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/jyvaskyla/embeds/jyvaskylawwwstructure/76284_valtiontalo_i-iv_2015.pdf

 

Ladattavat tiedostot

Valtiontalo ksml Esite
 
Katso suurelta kartalta