Vapaudenkatu 48-50 B LH 2 40100 Jyväskylä
0400 681 455 | info@jsaoy.com
Muuttovalmis

Puistokadun hoiva- ja päiväkeskus

Puistokatu 35 , 40100 Jyväskylä

Valmistusvuosi: -

50-luvun Jyväskylän Maalaiskunnan kunnantalosta nykyaikainen hoivakoti

Jyväskylän maalaiskunnan entistä kunnantaloa saneerataan mittavasti. Rakennus puretaan sisältä rungolle saakka ja rakennetaan kokonaan uudelleen. Suojellun rakennuksen saneerauksessa korjaus- ja muutostyöt tehdään historiaa kunnioittaen, mutta kuitenkin niin, että Mehiläisen 65-paikkainen ikääntyneiden hoiva- ja päiväkeskus saa käyttöönsä toiminnalleen sopivat tilat. Tiloihin sijoitetaan myös ruokala ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun Älykoti-yksikkö.

Saneeraus ei poista rakennuksen hienoa historiaa

Maalaiskunnan vanha kunnantalo on arkkitehti Erkki Huttusen suunnittelema, vuonna 1950 rakennettu ajalleen tyypillinen modernismia edustava julkinen rakennus. Rakennuksessa on vuosien varrella ollut Jyväskylän maalaiskunnankunnan ja kaupungin toimisto- ja kokoustilojen lisäksi muun muassa kahvila, autotalleja, liikehuoneistoja, autoliike sekä lääkärin ja hammaslääkärin tilat. Myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun hyvinvointiyksikkö on toiminut tiloissa aikaisemmin.

Kohde on kulttuurihistoriallisesti ja Jyväskylän keskustan kaupunkikuvan kannalta arvokas rakennus, jonka vuoksi rakennuksen ominaispiirteet tullaan säilyttämään korjaus- ja muutostöissä. Tilojen huonejakoa muutetaan hoivakodille sopivammaksi, mutta ulkoapäin rakennus tulee näyttämään lähes entiseltään.

 
Katso suurelta kartalta